Vår profil

banner

Lusetjern skole er en barneskole fra 1.-7. trinn. Skolen sto ferdigbygd i 1995. Den ligger i bydel Søndre Nordstand på Holmlia i Oslo. Skolen har ca 300 elever, som utgjør et spennende flerkulturelt fellesskap. Skolen ligger fint til med flotte utearealer og gangavstand til både skog og strand. Dette er områder som blir brukt flittig i forbindelse med uteskole.

Skolen har utviklet standarder for god undervisning, godt læringsmiljø, skole- hjemsamarbeidet og for arbeidet mot mobbing. Standardene skal bidra til fokus på læring og at skolen oppnår bedre resultater. Skolens satsingsområder er lesing og grunnleggende ferdigheter i alle fag, derfor er alle lærere leselærere. Leseopplæringsplan skal sikre at elevene mestrer lesing gjennom å forstå ord og begreper. Skolen jobber kontinuerlig med læringsmiljøet gjennom forebyggende tiltak, tett oppfølging og Trivselsprogrammet.

Elevene skal oppleve et læringsmiljø med fokus på respekt, omsorg og ansvar. Inneværende skoleår jobber skolen med å utvikle felles praksis og i og utenfor klasserommet.

Satsingsområdene følges opp gjennom observasjon av praksis, samtaler og tett oppfølging.

Skolen er fornøyd med fremgang i lesing på nasjonale prøver. Elevene trives på skolen og opplever at de er trygge. Dette gir oss et godt grunnlag for å bli enda bedre.