Det kom storfint besøk på skolen med blant annet kulturbyråd Omar Samy Gamal, bydelsdirektør på Søndre Nordstrand Monica Nordmoen, leder i Bydelsutvalget Ola Mannsåker, områdedirektør Trond B. Karlsen, tidligere rektor Nina Jutkvam og selvsagt kunstnerne selv: Torunn Skjelland og Vigdis Fjellheim.
Elever på småskolen ønsket gjestene velkommen med sang og glede. Elevene fra 7.trinn sørget for en flott ramme rundt det hele i skolegården med sang og diktlesning. Celina i 7a var konferansier. Det var taler av kulturbyråden, leder i bydelsutvalgettidligere rektor og nåværende rektor. Kunstnerne ble intervjuet om de to årene de har jobbet med elevene på årets 7. trinn for å få inspirasjon til kunstverket.
Arbeidet med å få dekorert betongveggene i skolegården har pågått i 4 år. Først fikk etaten tildelt SKUP-midler fra Den kulturelle skolesekken, deretter fikk vi etterhvert økonomisk støtte av både Kulturetaten og Sparebankstiftelsen. Budsjettet har vært på rundt en million kroner.
«Mitt hjemland» var begrepet som stadig ble gjentatt blant elevene. Kunstnerne hadde bestemt seg for å speile det kulturelle mangfoldet fra ett litt annerledes og uvant perspektiv ved å bruke nasjonalblomster, trær og dyr fra ulike land som elevmassen på Lusetjern representerer. Ved å ta i bruk elementer (red hot poker coral tree fra Etiopia, vietnamesisk lotusblomst, Indian Banyan tree osv) som er gjenkjennbare fra alle fire verdenshjørner, ønsket kunstnerne å skape en tilhørighet for elever og beboere fra Holmlia, uavhengig av hvor de kommer fra og hvilken kultur de føler seg hjemme i.
Både elever, ansatte og folk i nærmiljøet ser på dette som et løft for bydelen.